Музикалният бранш подкрепи законопроекта на ВМРО за квоти за българска музика в родния ефир

0
176
Музика
Снимка: Pixabay

Представители на музикалния бранш у нас подкрепиха законопроекта на ВМРО за квоти за българска музика в родния ефир. Днес се състоя среща между тях и народните представители от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“. Срещата бе организирана по инициатива на члена на Комисията по култура и медии към НС Мария Цветкова, присъстваха и депутатите – Красимир Богданов, Деан Станчев и Йордан Йорданов.

От страна на бранша присъстваха: Атанас Пенев (БТР), Деян Каменов (Д2), Петър Писарски (Атлас), Иван Гатев (Контрол), Васил Бележков (Епизод), ДиДжей Росен Стоев, Румен Бояджиев (класически и филмов композитор), Васил Гюров (Ревю), музикантът Васил Стоев, Стойчо Иванов и Тихомир Георгиев.

„От ВМРО сме убедени, че българската музика заслужава достойно място в българския ефир. Важен е вашият труд, защото вие сте тези, които са създали вечните песни на България. Чрез нашия законопроект целим и да стимулираме младите български изпълнители да останат и да се реализират в България.“, обяви пред присъстващите Мария Цветкова по повод законопроекта, който бе внесен още януари месец от страна на ВМРО и неподкрепен на Комисия по култура и медии.

Наско от БТР, както е по-известен, изрази възмущението си, че преди няколко месеца бе наложено на хранителните вериги да предлагат определен процент българска стока в магазините си. Защо това да не бъде приложено и в музиката, коментира той и добави:

„По този начин ще запазим парите да остават в нашата държава. Не става въпрос дали ние ще вземем на края на годината 2 или 4 лв. повече, става въпрос за културата. Българската музика трябва да остане като култура за нашите внуци.“

Всички участници в срещата се обединиха около идеята за бъдещи общи действия за популяризиране на каузата „За повече българска музика“. Те ще се борят и за приемането на такъв законопроект.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments