Мутафчиев: Доходите на хората в театъра са се повишили

0
445
Христо Мутафчиев
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев коментира, че работата му е свързана с политика на възможността съсловието му да се чувства добре. Той отчете, че за последните 3 години чрез подписаните споразумения с институции, синдикати и работодатели, възнагражденията на хората, които работят в сферата на сценичните изкуства и на театрите, са се увеличили с между 32 и 42%. Според него това не е малко.

На служителите не им се налага да играят на много места и в различни представления извън трудовите им договори, коментира Мутафчиев за „NOVA“. По думите му те работят с желание. И даде за пример себе си – в момента играе в 5 театъра и го прави за удоволствие, а не да изхранва семейството си.

Реформата в театъра, проведена от Вежди Рашидов по времето му като министър на културата, е положителна, оцени Мутафчиев. Според него преди нея никой не се е интересувал дали има или няма публика, а след нея работещите в театрите са започнали да търсят заглавия и пиеси, които привличат.

Съюзът на артистите поддържа добър диалог с министерството на културата и с институциите, от които зависи работата му, заяви Мутафчиев. Той подчерта, че не се очаква трус в системата.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от