МП Лесово: Задържаха над 320000 контрабандни цигари

0
161
Цигари
Цигари. Снимка: МП Лесово

Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха 322580 къса /16 129 кутии/ контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Агенцията.

Цигари
Цигари. Снимка: МП Лесово

Камионът с чужда регистрация пристига на МП Лесово около 20:20 часа на 25 септември на трасе „Входящи товарни автомобили“, управляван от румънски гражданин. Според представените документи товарният автомобил е превозвал пластмасови палети и амбалажна хартия от Турция за Румъния през България. В зоната за митнически контрол шофьорът с инициали F.T. е обявил, че няма друго за деклариране освен посочения в документите товар.

При извършената митническа проверка на превозното средство, включително със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зони с подозрителна плътност в товара. В областта на маркираните зони са открити в хода на контролните действия 23 броя колети съдържащи недекларирани общо 16129 кутии цигари с различни търговски марки – всички без български акцизен бандерол.

Контрабандните 322580 къса цигари са иззети. Според първоначалната оценка от вещо лице стойността на недекларираните тютюневи изделия е над 110000 лева. Задържан е шофьорът на товарния автомобил. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments