Мотосезонът в Бургас ще бъде открит на 24 април на Морска гара

0
150
Легендата върху своя IRONHORSE LEGEND. Снимка: Пламен Петров-Легендата.
Легендата върху своя IRONHORSE LEGEND. Снимка: Пламен Петров-Легендата.

Мотосезонът в Бургас тази година ще бъде открит на 24 април, събота, на Морска гара. Организатор на събитието отново е бургаският МС клуб „Хулиганите“, чийто президент е Пламен Петров – Легендата. Това е едно от многото му поприща.

Легендата е трикратен европейски шампион и все още непобедим на татамито. Той е носител на 10 златни медала от най-престижната федерация IBJJF. Петров е и предприемач и собственик и треньор на бургаския клуб по бразилско джиу-джицу „GF Team“.

Пред Искра.бг Легендата разказа, че откриването на мотосезона в Бургас се прави от 2017 година, а Морска гара е била избрана, защото е емблематично място за морския град.

„Морска гара беше избрана още 2017 година. Тогава Морска гара беше реновирана. Това е морски град и емблематично място. Дотогава се събираха на Пантеона и караха. Ние решихме да го направим, както подобава на един истински клуб – група, има стънт, кетъринг, като един малък мини-събор. Получи се прекрасно. За съжаление 2018 и 2019 година не бяха добри като климат, но Морска гара събира страшно много мотори. Клубът е от известните и големите в България и при нас идват на гости буквално от цялата страна клубове за откриването“, разказа той.

Легендата подчерта, че откриването е символичен жест, който да насочи вниманието на водачите на автомобили и на гражданите, че активният мотосезон е тръгнал и да се оглеждат в огледалата за тях. След събирането на Морска гара мотористите ще направят обиколка на Бургас. Очаква се в нея да се включат стотици. Миналата година на откриването са се събрали между 500 и 700 мотора.

Пламен Петров - Легендата

„Благодарим на КАТ, който изключително професионално си върши работата по отцепването на района. Гледката е много внушителна. Когато тръгне трафикът, хората вадят телефони и снимат, защото такава гледка се вижда веднъж в годината“, каза още Легендата.

Самият той кара мотор от малък:

„С тези страсти хората се раждат. Няма как някой насила да те накара да заобичаш мотора. Няма как мен някой насила да ме накара да заобичам математиката. Както има деца, които обожават математиката и които я ненавиждат. Още когато бях ученик дядо ми имаше моторче и когато станах тийнейджър, моторът започва да те влече. Другите ми приятели не ги влечеше, но мен ме влечеше. Всеки, който кара мотор, го кара от ранна възраст. Няма как на зряла възраст да установиш, че ти се кара мотор. Има хора, които за да станат съпричастни към дадена общност, си взимат мотори, но бързо се усеща, че това не е страст. Те карат на сила, рядко карат и ги държат в гаражите.“

Със сигурност откриването на мотосезона в Бургас на 24 април ще привлече не само много участници, но и много зрители. Това обещава да бъде един истински спектакъл за всички бургазлии – нещо, което може да се види само веднъж в годината.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments