Мотористи излязоха на протест в София

0
105
Протест на мотористи
Протест на мотористи. Снимка: Бърлиев Константин, Facebook

Мотористи протестираха в София. Те настояват за спешни промени в Закона за пътищата.

Демонстрацията започна в 11:30 часа пред сградата на Народното събрание, където се събраха десетки мощни мотори. Имаше представители от всички мотоклубове у нас. Те предлагат пакет от мерки, които целят да повишат безопасността по пътищата. Мотористите настояват да могат да шофират по бус лентите и да се вдигне максимално разрешената скорост, както по автомагистралите, така и по скоростните пътища. Предлагат по-строги санкции за водачите, които предизвикват тежки катастрофи или смърт на мотористи.

„Искаме обучение, така че младите хора да знаят какво ги очаква на пътя. А не да вземат книжка януари-февруари, а март месеца да се преселват на друго място.“, коментира президентът на мотоклуб Даниел Капсъзов пред „БНТ“.

Исканията ни са свързани с толерантността на пътя, коментират още демонстрантите. Транспортният министър Николай Събев се срещна с тях. Те лично му връчиха своите предложения.

„Това, което сега може да се допусне, е мотористите да могат да използват бус лентата, защото те се опитват да правят слайдове между колите, което не е най-безопасното движение.“, добави министърът пред журналисти.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments