МОСВ започна проверка за багерите край Седемте рилски езера

0
157
Седемте рилски езера
Снимка: Милена Костадинова, Facebook

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) започна проверка, свързана с разполагането на строителна техника в района на Седемте рилски езера. Тя ще бъде извършена по разпореждане на Върховната административна прокуратура, предаде „бТВ“.
.

Екип от експерти на МОСВ влезе в офисите на Национален парк „Рила“. Следва да бъде посетено и мястото. Твърди се, че техниката се намира там незаконосъобразно.

Ревизията трябва да установи кое е юридическото лице, което изпълнява дейностите по проекта и чие е разпореждането за осъществяване на строителна дейност с багери.

Ще бъде установено и дали фирмата е имала изготвен, съгласуван и одобрен проект за строително-ремонтните дейности.

От Искра.бг припомняме, че миналата седмица отношение по темата взе Борислав Сандов от „Зелено движение“. По негово мнение екоминистърът не познава закона и няма желание да го изпълнява. Определи случващото се на Седемте рилски езера като такова, което се прави по калпав начин.

Той изтъкна, че чакълът, който е изсипан на Рила, ще пропадне в езерата още при първия дъжд. Това ще доведе до нови проблеми. Според него има опасност и за туристите, тъй като се говори за хлъзгава пътека.

Сандов коментира, че няма страна, в която да се процедира по този начин. При положение, че се цели да се изкарат пари, това може да се случи без да се нарушава планинската природа.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments