МОСВ набеляза 420 замърсени терена, до седмица всички ще бъдат почистени

0
28
Замърсяване
Замърсяване. Снимка: МОСВ

Регионалните структури на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ организират масово почистване на замърсените терени у нас в началото на пролетта. То е под мотото „Да сложим точка на замърсяването“ и включва редица акции, които ще се провеждат по график в цялата страна.

От министерството напомнят, че към групите може да се включи всеки, който желае да допринесе с доброволен труд за по-чиста околна среда. Инициативата стартира още миналия месец със срещи с кметове по общини, които поеха ангажимент да предприемат спешни мерки за почистване на замърсените региони.

До този момент са идентифицирани 420 замърсени участъци в страната. До 31 март трябва да бъдат предприети действия за премахването им, а от 1 април ще започнат проверки за това дали са изпълнени предписанията към общините по всяка „точка“ от предварително посочените от тях замърсени участъци.

Припомняме, че още в началото на мандата министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова заяви, че решаване на проблемите със замърсяванията с отпадъци е един от нейните приоритети.

МОСВ отправя апел към гражданите за отговорно поведение към околната среда и изхвърляне отпадъците на позволените за това места. Гражданите, които се натъкнат на замърсени участъци, могат да сигнализират съответната община или в Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ за местоположението им.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments