Морска администрация, МОСВ и „Гранична полиция“ започват съвместни проверки на плавателни съдове

0
708
Граничен кораб - "Балчик"
Граничен кораб - "Балчик". Снимка: Искра.бг

До средата на март трябва да бъде подготвено споразумение за взаимодействие, което да регламентира съвместни проверки на малки и неконвенционални плавателни съдове от представители на ИA „Морска администрация“, Главна дирекция „Гранична полиция“ и Министерството на околната среда и водите.

Това реши Комисията по безопасност на корабоплаването и опазване на околната среда от замърсяване от кораби. Заседанието се проведе в Министерството на транспорта и съобщенията и беше председателствано от заместник-министър Анна Михнева-Натова.

„Целта е да засилим контрола и през летния сезон да бъде предотвратено навлизането на джетове и яхти в защитени природни зони“, коментира заместник-министър Натова. По думите й когато правилата за координация между регионалните звена на контролните институции са разписани, това ще подобри значително ефективността на проверките.

В заседанието участваха Милена Райкова, заместник-министър на финансите, Кирил Ценкин, заместник-министър на вътрешните работи, Тихомир Стойчев, заместник-министър на външните работи, Ангелина Бонева, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, Венцислав Иванов, изпълнителен директор на ИА „Морска администрация”, Христо Христов, председател на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт и други.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments