МОН предлага: Книжките за детските градини да бъдат финансирани от държавата

1
460
Детска градина
Детска градина. Снимка: Pixabay

Просветното министерство предлага образователните книжки за децата в детската градина да бъдат финансирани от държавата. Изготвени са промени в постановление за финансиране на образованието. Сред предложенията има и такова за повече средства за учебници по предмета „Компютърно моделиране и информационни технологии“, пише „БНР“.

Нормативът за осигуряване на познавателни книжки за малчуган в първа възраства група ще бъде малко повече от 35 лева. Припомняме, че досега родителите са купували материалите.

От Министерството на образованието и науката /МОН/ заявиха, че така ще се осигури равнопоставеност на най-малките в детските градини. Предвижда се нововъведението да влезе в сила през учебната 2022/2023 година и да обхване повече от 51000 деца.

Ведомството предлага отпечатването на допълнените учебници по „Компютърно моделиране и информационни технологии“ да бъде между 144 и 162 лв. спрямо това за кой клас са предназначени материалите. В момента предметът се изучава в V, VI и VII клас. От МОН са пуснали предложенията за обществено обсъждане, а крайният срок е 20 април.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
elka.b.valcheva@gmai.bg
elka.b.valcheva@gmai.bg
1 година по-рано

Безсмислено е . Не пълнете нечии гуши допълнително под хуманитарен предтекст.