МОН обяви обществена поръчка за 24 500 таблета

0
22
Таблет
Снимка: Pixabay

Министерството на образованието и науката /МОН/ обяви обществена поръчка за закупуване и доставка на 24 500 таблета, съобщиха от ведомството. Устройствата са предназначени за обучение от разстояние в електронна среда. Те ще бъдат с операционна система Android.

Таблетите ще са подходящи за оборудване с карти за безжичен интернет. През миналата година МОН предостави възможност на директорите да закупят такива карти с реализираните икономии от бюджетите на учебните заведения.

След решението на правителството от началото на тази седмица за осигуряване на допълнително финансиране от образователното министерство вече са поръчали 15 500 преносими компютри, таблети с Windows и хромбуци по действащи договори. Очаква се те да стигнат в училищата до началото на учебната година. С устройствата по обявената обществена поръчка ще се покрият изцяло заявените от училищата потребности от допълнителни технологии.

Откритата процедура е с прогнозна стойност 4,5 милиона лева без ДДС. Документи за участие в нея се подават до 25 август 2021 година. Очаква се договорите за доставка и поддръжка да бъдат сключени до края на септември, а таблетите да се доставят в училищата през октомври.

Цялата документация на обществената поръчка можете да видите ТУК.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments