„МОН Крис“ спечелиха благотворителния футболен турнир в подкрепа на Доби

1
677

 

Бургаският отбор „МОН Крис“ спечели благотворителния футболен турнир в подкрепа на Доби. Той беше организиран от Организацията за закрила на българите граждани /ОЗБГ/.

Турнирът се проведе в спортен център „Славейков“. В него взеха участие 18 отбора. Всички играчи бяха мотивирани да се включат заради добрата кауза, в която ще вземат участие.

На финала „МОН Крис“ се изправи срещу отбора на „Лукойл“. Чуйте какво каза капитанът на победителите:

 

Майката на Доби и тя самата присъстваха на награждаването на победителите.

Доби
Доби

Доби е родена на 16 януари 2015 година с инфекция на кръвта и висок Билирубин – много над нормалните стойности. Стига се до увреждане на мозъка й въпреки усилията, които са положили лекарите, за да овладеят ситуацията.

В момента Доби е едно прекрасно и слънчево дете. Но това е само на външен вид. Умствената й активност е на 8-месечно бебе. Тя не може да говори и да се храни самостоятелно.

Семейството е търсило лечение и в други държави, но до момента без надежда. Докато не се появява д-р Джихан Абазович. Той твърди, че може да подобри състоянието на Доби на 80% чрез трансплантация на стволови клетки, която ще бъде извършена в Сърбия. Манипулацията обаче струва малко над 88 000 лева, а тази сума е непосилна за семейството на Доби.

Затова от ОЗБГ решават да организират благотворителен футболен турнир, за да подадат ръка за помощ на момиченцето.

Велина Павлова от организацията съобщи по-рано пред Искра.бг, че ще бъде организиран и благотворителен базар в подкрепа на Доби, а след това и голям концерт.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Ж.Георгиева Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Ж.Георгиева
Ж.Георгиева

Поклон пред тия момчета!
Дай боже и детенцето да се оправи,толкова положителна енергия,не само пари!