Могат ли изборите да попречат на националното външно оценяване след 10 клас?

0
43
Изпит
Изпит. Снимка: Freepik.com

Националното външно оценяване по български език и литература след X клас ще остане на 10 юни, както беше предвидено, но от по-късен час.

Това стана ясно от думите на просветния министър Галин Цоков. Ден по-рано в цялата страна ще се проведат предсрочните парламентарни избори и тези за Европейски парламент. Поради тази причина част от преподавателите изразяват притеснения, че това може да попречи на провеждането на изпитите, ако училищата не бъдат отворени навреме

Със заповед на Цоков изпитът по български език и литература след X клас ще бъде изместен от 08:00 до 11:00 часа. Денят ще бъде неучебен за училищата, в които има изборни секции, което гарантира, че учениците ще могат да проведат спокойно своето външно оценяване.

Пред „БНТ“ директорът на 18-то СУ Ралица Кирилова обясни, че времето за подготовка ще е достатъчно, стига училищата да отворят врати достатъчно рано сутринта. По този начин десетокласниците могат да бъдат пуснати в 10:00 часа и да са готови да покажат своите знания по БЕЛ час по-късно. 

Как децата да не дават пари за частни уроци и да получават знания в училище?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments