Многодетните майки в Унгария ще получават данъчни облекчения

0
66
Виктор Орбан. Снимка: wikimedia commons
Виктор Орбан. Снимка: wikimedia commons

Унгарските майки с четири деца или повече ще бъдат освободени до живот от заплащане на данък върху доходите, обяви премиерът Виктор Орбан, разкривайки плановете си за справяне с демографската криза.

Това е начин да се защити бъдещето на Унгария, без да сме зависими от имиграцията„, каза Орбан, цитиран от Би Би Си.

Десният националист се противопоставя особено на имиграцията от мюсюлмани. Населението на Унгария намалява с 32 000 души на година, а жените там имат по-малко деца от средното за ЕС.

Като част от мерките, на младите двойки ще бъдат предложени безлихвени заеми в размер на 10 милиона форинта (36 000 щатски долара), които ще бъдат отменени, след като семейството направи три деца.

Орбан заяви, че „за Запада“ отговорът на намаляващата раждаемост в Европа е имиграцията: „За всяко изчезнало дете трябва да има някой, който идва, за да излязат сметките. Унгарците мислят по различен начин. Не се нуждаем просто от бройка хора. Нуждаем се от унгарски деца.“

Други точки в плана на правителството включват:

Обещание да се създадат 21 000 места в детските градини през следващите три години;
Допълнителни 2.5 млрд. долара ще бъдат изразходвани за здравната система на страната;
Жилищни субсидии;
Държавна подкрепа за купувачите на седемместни превозни средства.

Средният коефициент на раждаемост в Унгария е 1.45, което е под средната стойност за ЕС от 1.58. Франция има най-висок коефициент на раждаемост в ЕС – 1.96, а Испания най-нисък при 1.33. Нигер в Западна Африка има най-високия коефициент на раждаемост в света, с 7.24 деца на жена.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments