ММС отне лиценза на „Автомобилна федерация на България“

0
6
Министерство на младежта и спорта
Министерство на младежта и спорта. Снимка: Архив

Министерството на младежта и спорта /ММС/ е отнело безсрочния спортен лиценз №1, издаден на Сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност „Автомобилна федерация на България“. Това е станало със Заповед № РД-09-393/18.05.2022 г. на ресорния министър Радостин Василев.

Заповед
Заповед. Снимка: Радостин Василев, Facebook

Заповедта на министър Василев е издадена на основание член 24, алинея 1, точка 2, предл. 1 от Закона за физическото възпитание и спорта и въз основа на Протокол № 1 от 06.04.2022 г. и Протокол № 2 от 16.05.2022 г. от работата на Комисията по лицензиране и регистриране.

Във връзка с подадени множество сигнали, отнасящи се до нарушения от страна на спортни федерации, като Комисията по лицензиране и регистриране продължава своята работа.

Към момента ръководството на АФБ не е коментирало информацията. Припомняме, че по време на редовното общо събрание на АФБ на 12 май председателят Камен Михайлов подаде оставка, аргументирана от изказването на министър Василев. Той упълномощи генералния секретар на сдружението Калоян Станчев да изпълбява задълженията му така, както е записано в устава – до провеждане на ново изборно събрание.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments