ММФ „Варненско лято“ ще има богата програма

0
155
Международен музикален фестивал “Варненско лято”
Снимка: Международен музикален фестивал “Варненско лято”

Богата програма очаква любителите на операта и балета в Летния театър на Варна в рамките на ММФ „Варненско лято“. Това съобщи директорът на варненската опера и председател на ПК „Култура и духовно развитие“ към Общински съвет Даниела Димова, предаде репортер на „Варна24“.

Силната програма на един от най-посещаваните модули – „Опера, мюзикъл и балет на открито“, е съвместна продукция с Варненската опера. В нея са включени три опери, два мюзикъла, един балет и един гала концерт.

На 17 юли е балетната гала с лауреата на Международния балетен конкурс Варна – Андраш Ронай. На следващия ден е едно очаквано събитие за меломаните – „Тоска“ от Пучини с оперната прима Александрина Пендачанска.

На 27 юли е рециталът „Cantango“ с песни от Тито Скипа до Гардел на една изключителна личност – Фабио Армилиато – тенор, културен посланик на Генуа по света. Ще последват премиерните заглавия – оперите „Княз Игор“ от Бородин и „Симоне Боканегра“ от Верди, и двата мюзикъла – „Любовта никога не умира“ – продължение на „Фантомът на операта“ и „Чикаго“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments