Младите в България и изборите: Как да се насърчат да гласуват?

0
49
Избори
Избори. Снимка: Архив

През юни близо 370 милиона европейци ще имат възможността да изберат своите представители в Европейския парламент, а в България на същата дата -9 юни, ще се гласува за парламент. В контекста на постоянния спад на избирателната активност, българските евродепутати споделят своите виждания за това как да се насърчи участието на младите хора в предстоящите евроизбори.

Елена Йончева, от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, подчертава значението на връзката с Европа за подобряването на живота в България:

„Нека, вместо да се установяваме „на Запад“, заедно да направим България по-хубаво място за живеене с помощта на ЕС.“

Емил Радев от Европейската народна партия акцентира върху значимостта на европейската идентичност и демокрацията:

„Изключително важно е младите хора да не приемат демокрацията и членството ни в ЕС за даденост.“

Илхан Кючюк, представител на „Обнови Европа“, подчертава нуждата от директен ангажимент:

„Насърчаването на младите хора да гласуват на европейските избори включва справяне с техните опасения и подчертаване на важността на техния глас.“

Петър Витанов, също от Прогресивния алианс на социалистите и демократите, засяга темата за директното влияние на Европейския парламент върху живота на младите хора:

„На практика над 70% от законодателството, което се приема у нас е следствие на правилата, регулациите, законите, които се гласуват в ЕП.“

Цветелина Пенкова от същата група изтъква ключовата роля на Европейския парламент в формирането на бъдещето:

„Да гласуваш на европейските избори означава да определяш бъдещето на европейската демокрация и законите на ЕС.“

Българските евродепутати ни напомнят за силата на всяко индивидуално гласуване и за възможностите, които Европейският съюз предоставя на младите хора. Ангажиментът с европейските избори не само формира политиките, които засягат тяхното бъдеще, но и подкрепя демокрацията на континентално ниво. Време е младите българи активно да участват в изграждането на своето бъдеще, като използват своя глас на предстоящите европейски избори.

Нов протест: Искат оставките на Димитър Главчев и Калин Стоянов за честни избори

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments