Младежи ще могат да кандидатстват за 35 000 безплатни карти за пътуване в Европа

0
35
Пътуване
Пътуване. Снимка: Pixabay

Европейската комисия публикува нова покана за подаване на кандидатури за DiscoverEU. Инициативата дава възможност на хиляди младежи да пътуват безплатно с влак в цяла Европа. Пролетният кръг за кандидатстване започна днес и ще приключи в 12:00 часа на 30 април.

На родените между 1 юли 2005 г. и 30 юни 2006 г. се предлагат общо 35 500 безплатни железопътни карти. Целта е младите хора да опознаят многообразието на Европа. Желаещите трябва да участват във викторина с пет въпроса за ЕС и един допълнителен въпрос от Европейския младежки портал. Успешните кандидати ще получат карта за 30 дни пътуване в Европа. Периодът е между 1 юли 2024 г. и 30 септември 2025 г.

Поканата е отворена за кандидати от ЕС и държави, асоциирани към програмата „Еразъм +“, включително Исландия, Лихтенщайн, Северна Македония, Норвегия, Сърбия и Турция.

Притежателите на карти могат да планират свои собствени маршрути или да бъдат вдъхновени от съществуващите. Участниците могат да се възползват от културния маршрут DiscoverEU — инициатива на Европейската година на младежта /2022 г./, която съчетава различни културни дестинации. Могат да посетят европейските столици на културата, включени в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, обектите със Знак за европейско наследство или местата, носители на наградата „Достъпен град“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments