Млад мъж от Омуртаг убеждавал деца да му пращат голи снимки в интернет

0
566
Момиче
Момиче. Снимка: Freepik.com

30-годишен мъж от Омургаг е привлечен към наказателна отговорност за съхранение и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани непълнолетни лица, съобщиха от Районна прокуратура в Търговище. 

Чрез електронни съобщения в интернет пространството обвиняемият установил контакти с лица, ненавършили 14 години, с цел създаване на порнографски материал. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение.

Младият мъж бил задържан при специализирана операция на служители на ГДБОП, реализирана под надзора на Прокуратурата. Установено е, че е съхранявал на електронни носители порнографски материали с участието на непълнолетни лица, споделял ги и ги разпространявал.

Освен това мъжът е използвал социалните мрежи, за да осъществява контакт с малолетни лица, като целта му била да ги убеди да участват в създаване на материали със сексуално съдържание. От дома му е била иззета компютърна и информационна техника.

Работата по случая продължава. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments