Млад мъж е с условна присъда, след като ударил котка с брадва

0
203
Котка
Снимка: Pixabay

22-годишният Петър Гешев от село Годлево получи присъда 11 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за убийството на котка. Защитата на младежа е сключила споразумение с Районна прокуратура в Разлог. Обвинителният акт срещу него е бил за притежание на наркотици и проявена жестокост към животно.

Къщата на Петър е точно до тази на собственичката на убитата котка. На 19 март сутринта жената заминала за Гърция. През деня момчето било в двора си, когато забелязало съседската котка, влязла в неговия имот. Той я хванал, включил камерата на мобилния си телефон в режим „запис на видеоклип“ и го сложил на земята.

Той нагласил апарата, така че в кадър да се вижда дървен труп с подпряна на него брадва. Поставил котката на негото, вдигнал брадвата и нанасяйки удар с нея опитал да отсече главата на животното. Не успял, тъй като животното помръднало и острието попаднало в дясната му предна лапа. Въпреки че то успяло да се отскубне и да избяга, било с открита костна фрактура.

Малко по-късно същия ден, Гешев публикувал създадения клип в затворена Facebook група „Лудите хора“. В нея младият мъж участвал заедно с други лица от с. Годлево. Видеоматериалът бил видян от 12 участници в групата, в това число ненавършили пълнолетие.

Седмица след случая стопанката на котката видяла, че животното е цялото в кръв и дясната му лапа е срязана. Тя го откарала на ветеринар, който установил, че състоянието му е тежко и леталният изход е неизбежен. На 31 март котката починала заради сепсис, предизвикан от оток и гнойно възпаление на засегнатите с брадва тъкани.

След десет дни Гешев бил извикан в Районно управление – Разлог за проверка по сигнала за причинената смърт на котката. Там той заявил, че в дома си държи марихуана. При посещение на къщата той предал на разследващите 1,11 грама канабис.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments