Митьо Очите остава за постоянно в следствения арест

0
191
Димитър Желязков
Снимка: Фейсбук, Димитър Желязков

Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, остава за постоянно в следствената килия, тъй като срещу него има доказателства, че евентуално той е лидер на престъпна група за рекет и палежи. Това реши тричленен състав на Апелативния специализиран наказателен съд, съобщи вестник „24 часа“.

Според магистратите на свобода той може да извърши престъпления, а освен това повдигнатите му обвинения могат да се накажат с тежка присъда.

Митьо Очите обяви, че не иска да бъде пускан, а да има възможност да отиде на преглед заради проектилите, останали в него след покушението от 2016 г. От съда обаче посочиха, че разрешението за медицински прегледи е работа на прокуратурата, тъй като делото е в досъдебна фаза.

След заседанието прокурор Николай Христов увери, че на обвиняемия ще бъде предоставена възможност да посети за пореден път лекар. Медици вече са го преглеждали веднага, след като турските власти го върнаха в София миналия петък. Те са установили, че неговото здравословно състояние е задоволително.

На 2 август 2018 г. Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП задържа организирана престъпна група за рекет, побои и разпространение на наркотици, която е действала по Южното Черноморие и се е ползвала с влияния и в страната. При акцията бяха задържани 20 души и проверени десетки адреси. От тях в ареста останаха само шестима.

За смятания за лидер на групата Димитър Желязков – Очите беше издадена международна заповед за арест и той беше задържан два дни по-късно в Истанбул заедно с още седем души, сред които Бенчо Бенчев – зам.-председател на Общинския съвет в Бургас, и Несрин Узун – бивш народен представител и бивш кмет на Община Руен. На 15 февруари турските власти ни върнаха Димитър Желязков.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments