Митничари задържаха 30 000 кг тютюн за наргиле

0
168
Тютюн
Снимка: Агенция "Митници"

30 000 кг тютюн за наргиле без акцизни документи задържаха служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ (ГД МРР) в района на ГКПП Дунав мост 2 при Видин и в склад в София. Това съобщи агенция „Митници“.

На 2 май около 16:00 ч. в района на Дунав мост при Видин униформени отклонили за проверка товарен автомобил с молдовска регистрация, който пътувал за Западна Европа. Двамата шофьори – единият с португалски, а другият – с албански документи за самоличност, казали, че превозват сушени плодове. При сканиране с рентген обаче изображението не отговаряло на обявената стока. При последвалата проверка са открити 19 палета с 14 256 опаковки по 1 кг или общо 14 256 кг тютюн за наргиле.

Незабавно митничарите в София провели оперативно-издирвателни мероприятия. Те установили мястото на товарене на стоката – нает склад на територията на столицата, който се използва за депо и няма регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове.

Към момента на проверката в склада са намерени още 15 744 кг тютюн за наргиле без бандерол. А в ремарке, паркирано пред складовото хале, са открити и 2000 кутии цигари, марка „MAYFАIR“, без бандерол.

Образувани са досъдебни производства.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments