Митничари иззеха над 7 кг контрабандни сребърни накити

0
152
Сребро
Снимка: Агенция "Митници"

7251 грама контрабандни сребърни изделия и накити са били иззети от митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване. Това е станало при две отделни проверки на Митнически пункт Лесово,  съобщиха от ресорната агенция.

Около 9 часа на 2 юли, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ на МП Лесово е пристигнала лека кола с румънска регистрация. Тя е била управлявана от румънски гражданин. По метода за анализ на риска, автомобилът е бил селектиран за щателна митническа проверка.

В превозното средство освен шофьора е имало още трима румънски граждани – мъж и две жени. Те уверили, че не внасят нищо за деклариране.

При проверката обаче митничарите намерили полиестерни пликове, които съдържали 4 617 броя бижутерийни изделия. Сред тях имало пръстени, медальони, гривни, закопчалки, обици и мъниста от бял метал. Общото им тегло възлизало на 5057,37 грама.

Извършена е експертиза от оценител – експерт. Резултатите от нея потвърждават, че недекларираните бижута са от сребро с проба 925.

Установено е, че накитите са собственост на шофьора на превозното средство. Срещу него е съставен акт за административно нарушение.

Други 654 броя недекларирани сребърни бижутерийни украшения са били открити в дамската чанта на българска гражданка. Те са били с общо тегло 2193,65 грама. Сънародничката ни е пътувала в автомобил с българска регистрация от Турция за България, който е бил селектиран за проверка на МП „Лесово“ на 31 май. Контролът се е извършил от митнически служители от ГД МРР. Експертизата от вещо лице е потвърдила, че изделията са от сребро с проба 925.

Бижутата са конфискувани. Срещу сънародничката ни е съставен акт за извършеното административно нарушение.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments