Миряни нахлуха и нападнаха свещеници в църквата в Петрич

0
138
Църква в Петрич
Снимка: Кадър от клип на Петрич Нюз, разпространен във "Фейсбук"

Голям скандал избухна тази сутрин в църквата в Петрич заради въдворяването на новия архиерейски наместник отец Петър, пише „24 часа“.

Припомняме, че преди дни неврокопският митрополит Серафим смени 75-годишния наместник отец Ангел Кочев. Миряните от града обаче се възпротивиха.

Тази сутрин започна служба по време, на която трябваше да бъде въдворен новият наместник отец Павел. По време на служението в храма нахлуха над 50 петричани, започнаха да дърпат и блъскат свещениците и след това всички викаха „Недостоен“.

Хората са възмутени от унизителния начин, по който е бил освободен уважаваният от всички отец Ангел Кочев и назначението на енорийския свещеник отец Павел, който според тях е със скандална репутация като духовник и като човек, пише БНР. Миряните са събрали над 5 хил. подписа в защита на своя духовен водач.

„Духовният мир в района е нарушен и аз бях длъжен да реагирам“, заяви за „Хоризонт“ вчера кметът на общината Димитър Бръчков.

„Нали разбирате какво единение на граждани – от едната страна хората са възмутени от начина на отстраняването, от друга страна, човекът, който наследява поста, който е назначен по-скоро. Ние, като институция, разбира се, това, което направихме – отвореното писмо до патриарха, за да може да уведомим за настроенията, за напрежението, което се създава“, добави Бръчков.

Миряните смятат днес да протестират пред храма.

Вижте кадри, разпространени в социалната мрежа „Фейсбук“ от „Петрич Нюз“:

Публикувахте от Петрич Нюз в Събота, 2 март 2019 г.

Публикувахте от Петрич Нюз в Събота, 2 март 2019 г.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments