Миролюба Бенатова: Някой може ли да ми обясни чара на шума от скъпите коли, които звучат като току-що изгубили гърнетата си?

0
253
Миролюба Бенатова
Миролюба Бенатова. Снимка: Facebook, личен профил

„Някой може ли да ми обясни чара на шума от скъпите коли, които звучат като току-що изгубили гърнетата си“.

Това написа във Facebook журналистът Миролюба Бенатова, визирайки зачестилите случаи на автомобилите с неизправни или липсващи шумозаглушителни устройства. През последните години това се превърна нещо като мода у нас, въпреки че от МВР се опитват да решат проблема с проверки, глоби и спиране от движение на въпросните превозни средства. 

За съжаление строгият контрол не може да победи манталитета на шофьорите, които продължават да форсират шумните си автомобили по градските улици, най-вече в тъмната част на денонощието, когато хората се опитват да си почиват. Ето каква случка разказа Бенатова:

„Току-що покрай Ректората на СУ мина адски пръдлив мерцедес. Вероятно скъп, боядисан в черен мат, с няколко 69ки в номера. Даже точно 3. Иска ми се да питам мъжа зад волана, какво му вдига този звук, защото наистина не разбирам и ми се струва перверзно. Но понеже не е изключено аз нещо да съм изпуснала и да съм невежа, задавам въпроса си от тази висока трибуна.

София не е Париж – Дакар!“

Трябва ли учителите да имат по-голяма роля във възпитанието на децата?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments