Мирчев: Обновеният сайт на НС не струва сумата, която сме платили. Защо трябва да се краде от всичко?

1
131
Сайт на НС
Снимка: Скрийншот от сайта на НС

Обновеният сайт на Народното събрание не струва 180 000 лева – колкото сме платили за него. Не струва и 50 000 лева. Защо е нужно да се краде от всичко? Това попита Ивайло Мирчев от „Демократична България“ от профила си във Facebook, където отчете още:

„Платили сме 180 000 лв. с ДДС за обновяване на сайта на парламента. Бърз преглед показва неработещи функционалности, непреведени от английски съобщения, куп дребни детайли за доизчистване. Нищо ново за IT поръчка на държавата.

Борисов днес пак каза, че ще се дигитализираме. Ама мерси, г-н бивш премиер. Ако така ще ни дигитализирате, по-добре ние сами да се дигитализираме – хем ще е по-евтино, хем ще е по-качествено.

Този сайт на НС не струва 180 000 лв. Не струва и 50 000 лв. Недоумявам защо е нужно от всичко да се краде. Не разбирам защо като се взима толкова голяма сума поне работата не се свърши качествено?

Отговорът е, че тези хора толкова могат. Да, те могат да сменят думата асфалт с „дигитализация“, но това не помага на процеса, просто му слага фалшива рамка.

Вчера в парламента казах на хората в ГЕРБ, че крадат от Автомагистрали ЕАД и те се обидиха. Ами да, крадете. Правите го безогледно и арогантно. Време е това да спре, а злоупотребите на тази власт най-после да стигнат до прокуратурата и съда.“

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
******
******
1 година по-рано

Сайта струва точно 180 000 лева. Неденоминирани.