Министерството на иновациите и растежа ще предостави 2,69 млн. лева на Община Карлово

0
21
Министерство на иновациите и растежа
Министерство на иновациите и растежа. Снимка: Архив

Министерството на иновациите и растежа /МИР/ е готово да преведе до 2,69 млн. лева за финансиране на елементи от техническата инфраструктура на Община Карлово, които са публична общинска собственост, в това число и реконструкция на ул. „Индустриална“.

Средствата се предоставят съгласно Решение на МС № 407 от 23.06.2022 г., с което се одобрява сключването на 2 договора – на държавата с Община Карлово за финансиране на елементи от техническата инфраструктура – публична общинска собственост, и на държавата с инвеститора „Ди Би Карго България“ ЕООД. Парите се плащат като насърчителна мярка по проекта „Диверсификация на съществуващото предприятие на „Ди Би Карго България“ ЕООД“ в Карлово.

Дружеството е със сертификат за инвестиция А-181/10.04.2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите. На 18 август дружеството е предоставило в МИР данни и документи за достигнат изискуем минимален праг за инвестицията.

Според договорите на страната с Община Карлово и инвеститора от юли МИР трябва да финансира целево изграждането на обекта до 31 декември.

Реконструкцията на улица „Индустриална“ ще доведе до улесняване на транспортните и икономически връзки, до облекчаване на натовареното движение и подобряване на транспортното обслужване в индустриалната зона на Карлово. Новоизградената инфраструктура ще бъде собственост на местната администрация.

Днес бяха подписани документите за финансирането на проекта от страна на МИР, като получател на парите ще бъде Община Карлово.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments