Министерството на иновациите и растежа изплаща над 1 милион лева на Община Бургас

0
265
Александър Пулев
Александър Пулев. Снимка: МИР

Министерството на иновациите и растежа /МИР/ ще предостави над 1 милион лева за пътна инфраструктура в Община Бургас. Те са предназначени за изграждане на „Обслужваща улица по плана на Промишлена зона – „Север“, гр. Бургас“, съобщиха от ведомството. 

Сумата ще се предостави от МИР след днешното решение на Министерския съвет. Решението е за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/.

Улицата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Предприятие за опаковки за хранително-вкусовата промишленост“ в гр. Бургас на „Сидоренко Фудтех“ ЕООД и „Сидоинвест“ ЕООД.

Размерът на направената инвестиция е над 10 милиона лева и включва строителство на нови производствени халета, складове и офиси, закупуване на допълнително производствено оборудване и специализирани софтуери за продажби и управление на складови наличности.

Изграждането на инфраструктурата ще подобри транспортното обслужване и ще доведе до по-благоприятни условия за развитие на бизнеса. Новоизградената инфраструктура ще бъде собственост на Община Бургас, обясниха още от министерството. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments