Министерство на земеделието с нова схема: Земеделците ще получат по 104,56 лева на хектар

1
28209
Земеделие
Земеделие. Снимка: Pixabay

Министерството на земеделието обяви, че земеделските стопани, подали заявления за подпомагане по еко схема за запазване и възстановяване на почвения потенциал, ще получат по 104,56 лева на хектар. Тази схема, насърчаваща зелено торене и органично наторяване /Еко-ЗВПП/, е част от еко схемите за Кампания 2023 и е включена в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023–2027 г. /СПРЗСР/.

Основната цел на схемата е да подпомогне земеделските производители в усилията им за опазване и подобряване на почвеното плодородие чрез прилагане на устойчиви практики. Прилагането на интервенцията е доброволно и предоставя възможност на земеделците да подобрят екологичните показатели на своите стопанства, като същевременно получават финансова подкрепа за това.

Програмата е част от по-широката стратегия на Министерството на земеделието за стимулиране на устойчивото развитие на селските райони и опазване на околната среда. Схемата за зелено торене и органично наторяване е насочена към намаляване на химическите торове и подобряване на биологичното разнообразие в земеделските земи.

Министерството на земеделието призовава всички земеделски стопани, които отговарят на условията, да се възползват от тази възможност и да подадат своите заявления. Подкрепата, предоставена по Еко-ЗВПП, е важна стъпка към по-устойчиво и екологично земеделие в България.

Историята и традициите на 24 юни: Вижте кой празнува имен ден днес

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Гошко
Гошко
21 дни по-рано

ДА ГИ ЕБА В ТРАКТОРИТЕ МАМА .ИМ КРАДЛИВА БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДЯТ ЖЕНИТЕ ИМ ДРУГИ ДА ГИ ЕБАТ