Министерство на земеделието оптимизира процеса по изплащане на помощи за земеделски стопани

1
7454
Земеделски земи
Илюстративна снимка

Министерството на земеделието и храните извърши редуциране и актуализация на изискуемите документи за плащане от бенефициентите с изпълнени проекти по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ и подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програма за развитие на селските райони за периода /ПРСР 2014-2020 г/.

Целта на промените е да намалят административната тежест и да улеснят процеса по подготовката на искания за плащане, както и да оптимизират сроковете за изплащане на помощта на бенефициентите. Тези изменения са реализирани със заповеди на ръководителя на Управляващия орган на ПРСР 2014-2020 г., Таня Георгиева, които изменят насоките за кандидатстване по процедурите от 2021 и 2022 г. за подмярка 6.1 и процедурата от 2021 г. за подмярка 6.3.

Измененията по подмярка 6.1 са в съответствие с 16-то изменение на Програмата, което цели улесняване изпълнението на проектните предложения по процедурите. Включена е и промяна, свързана с жените, които ползват отпуск и обезщетение при бременност, раждане и отглеждане на дете до 2 години. Тези жени вече могат да назначават втори ръководител на земеделското стопанство за периода на тяхното отсъствие.

Документите са достъпни на електронната страница на ИСУН 2020 и на електронната страница на Министерство на земеделието и храните. С тях можете да се запознаете ТУК.

Една определена ядка замества месото: Консумацията й подобрява здравето на сърцето и подсилва имунитета

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Министерство на земеделието оптимизира процеса по изп… […]