Министерски съвет назначи нов председател на КЗП

0
19
Министерски съвет
Министерски съвет. Снима: Искра.бг

Стоил Алипиев е назначен за председател на Комисията за защита на потребителите, съобщиха от Министерски съвет /МС/.

Правителството прие решение, с което освобождава Иван Френкев като председател на Комисията за защита на потребителите. Освободени са също и членовете на Комисията – Велина Николова и Николай Мравов.

Със същото правителствено решение за председател на Комисията за защита на потребителите е определен Стоил Алипиев, а за членове на Комисията – Ангел Джалев и Константин Арабаджиев.

Стоил Алипиев е юрист по образование, от 2016 година е адвокат от Софийска адвокатска колегия. През последните седем години е председател на Управителния съвет на Сдружение „Национална асоциация за защита на потребителите“ и като такъв от 2020 година е член на Съвета по акредитация към Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“.

Работил е като експерт в сферата на обществените поръчки в Министерството на правосъдието в периода 2014-2015 година и в Министерството на образованието и науката /МОН/ в периода 2013–2014 година. Бил е също така юрисконсулт в частния сектор.

Ангел Джалев е юрист по образование. От 2019 година до момента е бил началник на отдел в Държавна агенция „Технически операции“. Преди това, от 2011 до 2019 година е бил прокурорски помощник в различни отдели към Върховна касационна прокуратура. Работил е също като юрисконсулт в частния сектор.

Константин Арабаджиев е бил член на Комисията за защита на потребителите в периода март 2015–май 2022 година. От 1999 до 2003 година е бил кмет на район „Студентски“ в Столична община. Висшето си образование е придобил в УНСС.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments