Министърът на здравеопазването с нова заповед – облекчава преминаването през КПП-тата

0
1478
Кирил Ананиев
Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

Министърът на здравеопазването издаде нова заповед, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове в областните градове. Според нея ще имат право да пътуват лица при полагане на труд в населеното място, по здравословни причини на пътуващия или на негови близки, при завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адрес, на който пътуващия временно пребивава.

Освен това през КПП-тата ще се пропускат и хора при необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те, е различно от това на постоянния или настоящи адрес на пътуващия. Ще могат да преминават и хора при необходимост от снабдяване на себе си или лица, за които пътуващият полага грижа, със стоки от първа необходимост, когато в населеното място по техния постоянен или настоящ адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези стоки.

На контролно-пропускателните пунктове ще трябва да се представят: служебна бележка от работодателя или служебен документ-карта, медицински документ, документ за самоличност и декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването.

Заповедта на здравния министър указва, че водачите и пътниците в товарни автомобили и автомобили, с които се осъществява охрана на ценни пратки и товари (инкасо автомобили), представят само документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта.

След представяне на документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, с приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат служители:

– на хранителни вериги и аптеки;
 – осъществяващи доставки на хранителни продукти и лекарства;
 – в стратегически обекти по смисъла на Постановление № 181 на Министерския съвет от 2009 г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност;
 – на ВИК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества;
 – извършващи неотложни ремонтни и/или аварийни дейности;

С приоритет през контролно-пропускателните пунктове ще се пропускат и превозни средства със специален режим на движение, както и лицата, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от