Министър Захариева е на посещение в Гърция по повод стратегическите партньорства между страните ни

0
106
Екатерина Захариева
Снимка: Министерство на външните работи

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева замина на посещение в Гърция, по покана на колегата си Никос Дендиас, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Визитата е посветена на 140-тата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между двете държави.

Екатерина Захариева и Никос Дендиас ще обсъдят днес в Атина двустранните отношения в рамките на стратегическото партньорство между България и Гърция. Двамата министри ще обсъдят и теми от общия европейски дневен ред, както и сътрудничеството в региона на Югоизточна Европа.

Сред темите на разговор са и връзките в икономиката, енергетиката, както и общите предизвикателства, свързани с последствията от COVID-19, включително движението на гражданите в условията на пандемията и координирането на мерките, които двете страни вземат в тази връзка.

В рамките на посещението си Екатерина Захариева ще разговаря също с премиера на Гърция Кирякос Мицотакис, както и с президента на Гърция Катерина Сакеларопулу.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments