Министър Йоловски: Ще бъда отворен към диалогичност, която да е още на ниво формулиране на политики

0
86
Министър Александър Йоловски и Силвия Георгиева
Министър Александър Йоловски и Силвия Георгиева. Снимка: МЕУ

„Виждам много широко поле на сътрудничество, специално с Националното сдружение на общините в България, така че да намерим златното сечение, за да направим реални неща в хоризонта, който имаме.“

Това призова министърът на електронното управление Александър Йоловски по време на среща с изпълнителния директор на сдружението Силвия Георгиева. Според него първо трябва да бъдат оптимизирани административните услуги, а след това да се дигитализират. Тези процеси трябва да се извършат качествено, с което да се осъществи ползотворно сътрудничество и решаване на съществуващите проблеми, добави той.

На двустранната среща бяха обсъдени теми, засягащи напредъка по Плана за възстановяване и устойчивост за дигитализация на държавните архиви, внесените промени в Закона за електронното управление /ЗЕУ/, които касаят общините и надграждането на Информационната система за бюджетен контрол.

Георгиева изрази готовността на НСОРБ да работи с министерството за разработване на вътрешни електронни административни услуги.

„На експертно ниво с колегите от Министерството на електронното управление /МЕУ/ през изминалите 3 години работим много организирано и най-ценното за мен и нашия екип в тази комуникация, наистина е, че никоя от двете страни няма никакви притеснения да търсим решения на належащите проблеми“, заяви още тя.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments