Министър Весела Лечева получи награда за програмата „Научи се да караш ски“

0
47
Весела Лечева
Весела Лечева. Снимка: Министерство на младежта и спорта

Българската федерация по ски закри официално състезателния сезон 2022/23 с тържествена церемония в София.

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева беше наградена за програмата на ММС „Научи се да караш ски“. Това съобщиха от ведомството. Тя обхваща стотици деца всяка година, които правят първите си стъпки на снега с помощта на квалифицирани треньори. Програмата стартира по време на първия мандат на Лечева като председател на Държавната агенция за младежта и спорта. Ръководството на федерацията я определи като един от най-социалните проекти в страната.

„Тази програма е важна, защото дава възможност на децата не само да карат ски, но да са в планината. Поздравявам федерацията, че е наш партньор в нея, както и за последователната политика да развива таланти в ските и сноуборда. Домакинствата на големи състезания показват, че работите професионално и сте спечелили доверието на световната федерация“, каза Весела Лечева.

Тя поздрави Алберт Попов, който се качи на подиум в слалома за Световната купа в Палисейдс Тахо /САЩ/, Радослав Янков за четвъртото му място за СК в Банско, както и световните шампиони при младежите Тервел Замфиров и Петър Гергьовски.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments