Министър Цоков: Електронната бележка ще спести три работни дни на учителите

0
667
Ученици
Ученици. Снимка: Искра.бг

„Министерството на здравеопазването ще реши каква да е цената на електронната извинителна бележка за учениците. Практиката до този момент показва, че при някои лични лекари е безплатна, а на други места струва един или два лева“.

Това заяви пред „NOVA“ министърът на образованието проф. Галин Цоков по повод готвените промени в образователната система.

По думите му миналата година у нас са регистрирани 270 000 отсъствия на учениците и средно по 50 на всеки от тях. Основната причина за отпадането на ученици от образователната система са именно големият брой извинени отсъствия. 

Според проф. Цоков електронната бележка ще осветли този процес и ще намали броя на фалшивите бележки. По неговите думи те ще бъдат достоверни, тъй като ще се издават само след преглед в кабинета на лекаря, който ще носи отговорност за резултатите, които ще впише впоследствие.

Министърът на здравеопазването допълни, че електронната бележка ще улесни и учителите, които според направено проучване ще си спестят три работни дни, които иначе отделят в преглеждане на хартиени бележки. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments