Министър Стоянов: Само за последните 24 часа сме отблъснали около 700 мигранти на границата

0
60
Калин Стоянов
Калин Стоянов. Снимка: Министерство на вътрешните работи

„През последните няколко месеца ситуацията на границата е изключително динамична. Само през последното денонощие са отблъснати между 600 и 700 мигранти в големи групи, които са опитали да преминат незаконно. Те стават и все по-агресивни, както показват последните случаи.“

Това заяви пред „БНТ“ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по повод ситуацията по границата и увеличаващия се мигрантски натиск. Той допълни, че България прави всичко по силите си, за да му противодейства, но припомни, че в случая става дума за външна граница на Европейския съюз и ние не трябва да оставаме сами в тази битка.

Стоянов коментира и назначението на Антон Златанов за временен директор на Главна дирекция „Гранична полиция“.

„Не очаквах такава реакция при неговото назначаване, защото в рамките на няколко часа настана една суматоха. Мога да кажа, че той е професионалист, човек от системата. Също така той беше буферът между протестиращите и полицията на 2 септември по време на протестите и стана причина да не бъдат допуснати по-тежки последствия от двете страни . Гласували сме му доверие и той вече го оправдава.“

Министър Стоянов отрече, че в момента се търси негов заместник и поясни, че временното му назначение на поста е само формално, тъй като такава е практиката от последните години в системата на МВР.

Той отрече, случаят с битите студенти под колоните на Министерски съвет да е бил под ръководството на Златанов, а всички направени проверки не са открили никакви нарушения.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments