Министър Стоянов: Предприемаме масирани проверки и мерки за намаляване на цените

0
20
Никола Стоянов
Никола Стоянов. Снимка: Никола Стоянов, Фейсбук

През декември имаше стопиране на цените. Това коментира пред „NOVA“ служебният министър на икономиката Никола Стоянов. Той изрази съжаление, че в момента те отново са започнали да се повишават. Стоянов беше категоричен, че у нас има спекула и тя идва дори от това, че всеки се презастрахова.

Служебният икономически министър е уверен, че с по-сериозни разговори и проверки на пазарните играчи, както и с новите цени на природния газ и предвидимостта, която беше осигурена и при електричеството и услугите в сферата на транспорта, ще има фактори, които би трябвало да доведат до намаление на цените.

Стоянов посочи още, че до няколко седмици всяко едно от ведомствата ще започне конкретни действия за поевтиняване у нас. Така например ще бъдат направени масирани проверки и ще се предприемат мерки, които да са в подкрепа на бизнеса. Така надеждите са, че всичко това в срок от един месец ще даде резултат.

Министърът коментира и ситуацията при горивата, като обясни, че спрямо свръхпечалбите на „Лукойл“ и парите, които се харчат за картите за транспорт, ще се работи по мярка за компенсиране за хората.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments