Министър Стоянов обсъди възможностите за европейско финансиране с Жоао Неграо

0
38
Никола Стоянов и Жоао Неграо
Среща между Никола Стоянов и Жоао Неграо. Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

Възможностите за европейско финансиране и подпомагане на предприятията бяха обсъдени между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и председателя на апелативните състави на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост /СЕСИС/ Жоао Неграо.

Двамата се срещнаха в София по повод Световния ден на интелектуалната собственост. Те дискутираха и темата за това как европейската помощ да бъде максимално адаптирана към особеностите на българската икономика.

„Защитата на правата върху интелектуалната собственост е от съществено значение за икономическия растеж на всяка държава и именно това прави темата толкова актуална и важна. Тя все още не е достатъчно добре позната у нас и обща отговорност за всички е да работим за популяризиране на ползите от нея“, посочи министър Никола Стоянов и допълни, че подобни дискусии са изключително защото повишават информираността на потребителите и бизнеса

Жоао Неграо от своя страна подчерта доброто сътрудничество между Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост и Патентното ведомство, и заяви, че българската структура е един от добрите примери на европейско ниво и работи активно за подкрепа на бизнеса и иновативните решения.

„Трябва да съсредоточим усилия в привличането на малките и средни предприятия, защото в момента техния дял е едва 10%“, каза още председателят на апелативните състави на СЕСИС.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments