Министър Стоянов: До края на годината влизаме в Шенген и по суша

0
75
Калин Стоянов
Калин Стоянов. Снимка: МВР

До края на годината България ще бъде приета в Шенгенското пространство и по суша

Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов. Той определи като голям успех приемането на страната ни по въздух и вода, което е в сила от днес и припомни, че само допреди няколко месеца сме били блокирани за всякакви преговори. По думите му България продължава да показва на нелегалните мигранти, че много трудно могат да пресекат границата с Турция и не е добра идея да избират този маршрут за Европа. 

Калин Стоянов коментира и спекулациите, че може да остане на поста и по време на служебното правителство. Той заяви, че не е получил покана от кандидата за служебен премиер Димитър Главчев, но заяви готовност да продължи да изпълнява задълженията си начело на МВР и занапред.

„За пореден да кажа, че аз получих покана да стана част от кабинета „Денков“ лично от Кирил Петков, който ми разясни, че аз ще бъда част от кабинета като експерт“.

Стоянов допълни, че няма политически обвързаности и се чувства еднакво отдалечен съм от всички политически партии и най-вече от техните лидери.

България вече е член на Шенген по въздух и вода

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments