Министър Стоянов: 156 сигнала за нарушения на изборния процес има към момента в МВР

1
27
Калин Стоянов
Калин Стоянов. Снимка: МВР

„В МВР са постъпили общо 156 сигнала за нарушения на изборния процес, образуваните досъдебни производства са 70“, обобщи накратко данните към днешна дата министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

При сравнение с парламентарните избори през миналата година броят на сигналите е почти изравнен, но досъдебните производства са два пъти и половина повече до момента, уточни той и в този смисъл подчерта:

„Повечето сигнали означават доверие на българските граждани към Министерството на вътрешните работи. Не по-малко значение имат поставените достатъчно рано задачи и получените в резултат множество оперативни сигнали, по които в момента работим“.

Министър Стоянов изрази увереност, че и тази година да има реално наказани за извършени престъпления срещу политическите права на гражданите.

Разпоредил съм на отговорните структури в министерството и чакам становища. При необходимост ще бъдат направени промени – коментира във Варна вътрешният министър промените, свързани с предстоящото въвеждане на централизирано издаване на документи за самоличност.

С решението за централизация, взето преди около 5 години, хората ще имат възможност да подават заявления за експресна поръчка в областните градове, но документите, издадени в рамките на 8 работни часа, ще може да получат само в столицата.

Разследвани за изборни измами ще броят бюлетини на предстоящите избори

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Министър Стоянов: 156 сигнала за нарушения на изборния п… […]