Министър Стефан Янев: Руският президент не затваря вратата на дипломацията

0
12
Стефан Янев
Стефан Янев. Снимка: Facebook

„Нарочно не говорим с войнствена реторика – неслучайно цитирах президента Путин, който каза, че това е специална операция, тъй като по този начин нито НАТО, нито президентът Путин затварят напълно вратата за дипломация. В един момент активните действия ще свършат, отново ще има нужда от дипломация и в този смисъл трябва да бъдат отворени тези канали, така че да се омиротвори ситуацията тогава, когато това е възможно.“

Това коментира военният министър Стефан Янев пред журналисти. По думите му има сериозен въоръжен конфликт и разкри, че тази вечер ще участва във видеоконферентна връзка между група министри на отбраната.

„Ние сме постоянно в контакт. Обединени в нашето единство, в сплотеността, в демонстрация на нашият отбранителен потенциал, така че страни членки на НАТО да не бъдат засегнати в конфликта“, коментира министър Янев, цитиран от Агенция „Фокус“.

Силовият министър заяви, че осъждаме всичко това, което се случва в Украйна. Той твърди, че няма пряка заплаха за България от военен конфликт, но рискове от икономически и социални мерки – съществуват.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments