Министър Шишков: Европейската прокуратура проверява ремонта на улица „Граф Игнатиев“

0
35
Министър Иван Шишков
Министър Иван Шишков. Снимка: МРРБ

Европейската прокуратура е изискала от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ резултатите от проверките на улица „Граф Игнатиев“ в София. Това заяви министър арх. Иван Шишков пред „БНТ“.

„За съжаление резултатите не са добри. По „Граф Игнатиев“ има доста места, на които се забелязват пропадания. Европейската прокуратура се интересува от това как са изразходвани средствата, как е извършен ремонтът и дали всички правила са спазени“, заяви министър Шишков.

По думите му цялата документация, включваща проверките от страна на министерството, вече е предадена. Проведени са и редица срещи с кмета на София Йорданка Фандъкова, като в момента се работи по отстраняването на проблемите след ремонта. Министър Шишков припомни, че улица „Граф Игнатиев“ все още е в гаранция и пропуските могат да бъдат възстановени за сметка на изпълнителя.

„Този строителен хаос започва да дава отражения на политическата сила, която го създаде. Кметът на София е в изключително тежка ситуация, в която я е вкарала цялата организация, за която заслугата не е само нейна“, допълни министър Шишков.

По думите му проблемите не са само в столицата, а в цялата страната. Той определи последните десетина години като период на „строителна бутафория“, тъй като става дума за масово неспазване на правилата.

Министър Шишков даде пример с отсечката на АМ „Хемус“ от София до Яна, където при заложен по проект 28 см асфалт са установени 18 см и 21 см настилка. Липса на асфалт е установена и на АМ „Марица“, където са били заложени 30 см по проект, а проверката е установила дебелина от едва 23-24 см.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments