Министър Проданов: Отново ще предложа ваучерите за храна да важат и за почивка

0
15
Христо Проданов
Христо Проданов, Снимка: БСП

Министърът на туризма Христо Проданов отново ще предложи ваучерите за храна да важат и за почивка. Това съобщи самият той по време на петъчния парламентарен контрол. 

„Последните пет години, като народен представител от опозицията, всяка година при приемането на държавния бюджет, сме предлагали ваучерите, които са за храна, да важат и за почивка, и да се даде правото на хората да избират за каква цел да ги използват“, коментира Проданов и допълни, че подкрепя идеята.

Министърът напомни, че ведомството отговаря за разплащането с местата за настаняване по „Програма за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в Република България вследствие на военните действия в Украйна“.

Министерството е изплатило средствата, които са за първия етап на програмата от 24 февруари до 31 март.

„Вече има готови изчисления и намеренията са най-късно до вторник да бъде разплатено на кандидатствалите и за втория отчетен период от 1 април до 30 април“, обяви Проданов.

Предстои от 1 до 5 юни хотелиерите, които са приели през май лицата, търсещи временна закрила, да подадат своите документи, след което министерството да направи проверка и да плати за последния период на действие на програмата.

На въпрос на народен представител за възможностите за увеличаване на бюджета за национална реклама на туризма Проданов напомни, че през последната година той е бил повишен с 6 млн. лева, като допълни, че винаги е бил за повече средства за реклама, защото туризмът е отрасъл с висока добавена стойност.

Относно рекламната стратегия Проданов обяви, че предстои да се направи първо одит на туристическата дестинация България.

„Вече сме се обърнали към немската компания „Авиарепс“, която да изготви одит на дестинацията и на база на него да се обяви обществена поръчка за рекламна стратегия на България“, каза още министърът на туризма.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments