Министър Попов: Не е функция на МОСВ да крие данни, за да подкрепи туризма

0
48
Министър Юлиян Попов
Министър Юлиян Попов. Снимка: Красимир Кръстев, БТА

Екоминистърът Юлиян Попов е категоричен, че Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ дава обективна информация. От Националния пресклуб на БТА във Варна той уточни, че не е тяхна функция да крият данни, за да подкрепят туризма. Той направи коментара си във връзка с изнесена информация от изследване, направено по съвместна инициатива между група „Микробиологични рискове в околната среда, проект SUMMIT“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и асоциация „Активни потребители“, което твърди, че е установено замърсяване на Черно море.

„Поддръжник съм на гражданските инициативи относно околната среда. Те са много важни. Такива преди години промениха политиката в София, касаеща въздуха. (…) В този случай – за чистотата на Черно море, обаче няма яснота относно параметрите, които са ползвани“, отбеляза още министър Попов, цитиран от „Varna24.bg“.

На 20 август е получен сигнал за замърсяване край Поморие, коментира министърът. По думите му веднага е била сформирана група и е бил обходен голям периметър. Откритото замърсяване е много малко – колкото юмрук, разкри той. Според него това показвало, че понякого в социалната мрежа от нищо ставало нещо.

МОСВ работи с обективна информация, изтъкна ресорният министър. Той се похвали, че вчера е плувал в морето край курорта „Св св. Константин и Елена“ и заяви, че то е чисто.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments