Министър Лазаров: Съвременната пенсионна система дава по-качествена социална защита на осигурените

0
46
Церемония по връчване на награди
Церемония по връчване на награди. Снимка: Министерство на труда и социалната политика

„Съвременната пенсионноосигурителна система дава по-добра и по-пълна социална защита. Тя предлага по-големи възможности пред хората да направят своя информиран избор какви осигурителни продукти да ползват, за да имат стабилен и сигурен пенсионен доход, който да им осигури качествен живот“.

Това заяви служебният социален министър Лазар Лазаров по време на церемонията за връчване на годишните награди в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор за 2022 година. Той призова за съвместни усилия с цел стимулиране на активното участие на повече хора в осигурителната система. Лазаров поздрави представителите дружествата, признавайки техния принос за постигането на по-голяма сигурност и по-добър живот на гражданите на България.

Той връчи наградата „Пенсионноосигурително дружество на годината“ за допълнително доброволно пенсионно осигуряване на ПОД „Алианц България“ АД и призът „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване“ на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“, който заслужи ПОД „ЦКБ-СИЛА“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments