Министър Лазаров: Лозарите и винарите от Поморийско утвърждават доброто име на родната продукция пред света

0
74
Министър Лазар Лазаров
Министър Лазар Лазаров. Снимка: Министерство на труда и социалната политика

„Лозарите и винарите от Поморийския край утвърждават доброто име на българската продукция пред Европа и света. Въпреки днешните кризисни времена, те отстояват авторитета на професията със своя всеотдаен труд.“

Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров при честването на празника Трифон Зарезан в Поморие.

Той участва в ритуалното зарязване на лозята заедно с областния управител на Бургас Мария Нейкова, заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков, кметовете на Поморие Иван Алексиев, Малко Търново Илиян Янчев и Айтос Васил Едрев и председателят на Националната лозаро-винарска камара Йордан Чорбаджийски.  

Добрите резултати са налице, само когато централната, местната власт и представителите на бизнеса работят заедно, подчерта министър Лазар Лазаров. Той отбеляза, че Министерството на труда и социалната политика е надежден партньор на общините в провеждането на ефективни политики на местно ниво.

„Разчитам, че сътрудничеството ни ще продължи, за да можем заедно да работим в посока по-добри условия за труд и по-висок стандарт на живот, каза Лазаров.

Вицепремиерът даде обещание, че правителството ще продължава да подкрепя българските лозари, земеделски производители и общините с цел подобряване качеството на живот и развитието на икономиката в отделните региони на България.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments