Министър Кирилов има седмица срок да даде доказателства срещу съдия Миталов

0
144
Данаил Кирилов
Снимка: Министър Данаил Кирилов, Facebook

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет /ВСС/ даде срок от 7 дни на правосъдния министър Данаил Кирилов да премахне неяснотите от искането си, както и да даде доказателства как съдия Миталов е уронил престижа на съдебната власт.

В последния работен ден от миналата седмица министър Кирилов поиска да бъде уволнен съдията от Специализирания съд, на когото САЩ отказаха виза заради корупция, като внесе искане в Съдийската колегия на ВСС. Днес тя го разгледа и прие за сведение, пише „24 часа“. Според кадровиците, ресорният министър трябва да посочи факти и какви точно са нарушенията на Миталов, с които е уронил престижа на съдебната власт.

Днес председателят на Върховния касационен съд /ВКС/ Лозан Панов заяви, че предложението на Кирилов е с „множество непълноти и неясноти“ и според него е много важно да се дадат доказателства.

„Кои са конкретните действия от страна съдия Миталов, с които е накърнен престижа на съдебната власт и са нарушени неговите служебни задължения, както и кои конкретни действия и респективно бездействия са извършени, по кое конкретно дело – всичко това, което е от значение“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments