Министър Каракачанов ще участва в честванията по случай 142 години от началото на военното образование в България

0
158
НВУ
Снимка: Фейсбук

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват днес в честванията по случай 142-годишнината от началото на военното образование в България и празника на Националния военен университет „Васил Левски“. Празникът ще бъде тържествено отбелязан в Велико Търново, съобщават от ресорното министерството.

На този ден в знак на признателност към българските воини, отдали живота си за свободата и независимостта на Отечеството, ще бъде положена пръст от военните гробища в Сливница, Гургулят и Прилеп в криптата в православния храм „Свети седмочисленици“ в района на Военния университет. Ще бъдат отдадени военни почести и ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Васил Левски и пред паметника на възпитаниците на Националния военен университет.

Военният министър Красимир Каракачанов и адмирал Емил Ефтимов ще поздравят ръководния състав, преподавателите, курсантите и студентите по повод празника на Военния университет и ще открият нов кабинет по военна история „Гоце Делчев”. Тържественото отбелязване на годишнината ще се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Националният военен университет „Васил Левски” е най-старото военно училище в България и води началото си от есента на 1878 г. В него са се обучавали кадри за сухопътните, военноморските и военновъздушните войски. От създаването му до днес най-старото военноучебно заведения на България обучава и възпитава 142 випуска за нуждите на Въоръжените сили.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments