Министър Караджов обяви: Бутат кея пред сараите на Доган

0
117
Кей пред сараите на Ахмед Доган
Кей пред сараите на Ахмед Доган. Снимка: Искра.бг

Кеят пред сарая на Ахмед Доган ще бъде бутнат. Това обяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов във Facebook. Той е публикувал констативен акт от 23 юни, според който работна група на Регионалната дирекция за национален строителен контрол /РДНСК/ Бургас е проверила строежа „Удължаване на кейова стена /пристан за лодки и яхти“. В документа е посочено, че строежът е собственост и е бил извършен от „Хермес Солар“ ООД.

По време на проверката не са били представени важни документи като одобрен проект, разрешение за строеж, Протокол за откриване на строителна площадка, Протокол за определяне на строителна линия и ниво, а единствено Подробен устройствен план – парцеларен план, който е бил одобрен през 2019 г. от зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството. Припомняме, че по това време на власт бяха ГЕРБ и Бойко Борисов.

Констативният акт е бил изготвен в 3 екземпляра в отсъствието на посочения за извършител на строежа. Възражения могат да бъдат подавани в 7-дневен срок като не е посочено от коя дата.

По този повод министър Караджов коментира: „Няма недосегаеми! Стига да искаш да си свършиш съвестно работата! Забавихме се малко, защото се наложи да наемем инженери водолази, които да извършат замерванията под вода! А и водата да се постопли! Но свършихме каквото сме обещали.“

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов също потвърди, че незаконният кей на Доган ще бъде съборен.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments