Министър Илиев: Днес затваряме стадиона, а какво ще правим на следващия мач?

0
29
Димитър Илиев
Димитър Илиев. Снимка: "Продължаваме промяната", Facebook

„Ако днес затваряме вратите, на следващия мач какво ще направим? Хората ще спрат да протестират ли? Аз се съмнявам.“

Това заяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев пред ‘bTV“ по повод скандалите от последните две седмици покрай провеждането на евроквалификацията между националните отбори на България и Унгария. Срещата ще се играе на празен стадион, тъй като се очакват масови протести в столицата срещу управлението на Българския футболен съюз.

Според Илиев вчера е станало ясно, че от полицията никога не са казали, че мачът може да се проведе без публика, нито са отказвали да го охраняват

„Трябва да видим и другата страна – това криене зад решението на УЕФА дали е провокирано от БФС с предварителна кореспонденция с тях“.

По думите му най-тъжното в случая е, че щетата ще бъде върху феновете, тъй като трибуните са построени, за да са пълни. Самият той заяви, че ще гледа мача, но не от стадиона, защото не би било коректно той да присъства, а хората да нямат тази възможност. 

Министър Илиев бе категоричен, че не желае ведомството да се меси в работата на спортната федерация, нито да иска оставки на президенти. Той призова ръководството на БФС да се вслуша в гласа на народа:

„Най-нормалното нещо е, когато народът не те иска, е да си тръгнеш. Те са там заради хората. Смисълът на тяхното съществуване е да има футбол, добър футбол, който да радва хората“.

Той поясни, че има много изразена позиция по казуса в качеството си на гражданин и ако не беше спортен министър би се присъединил към протеста

 
Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments